fbpx

Greške u Uređenju Dnevnog Boravka Koje Želite imati na Umu

Greške u uređenju dnevnog boravka nešto je što vas može zaustaviti u kreiranju savršenog interijera. Zato je dobro prije samog opremanja doma provjeriti jeste li se pobrinuli za svaki detalj. U tome vam mogu pomoći majstori, dizajneri interijera, ali i ovaj vodič koji smo kreirali zas vas.

Osim što ćete imajući na umu ove stavke kreirati besprijekorno lijep dnevni boravak, nećete se morati brinuti jeste li napravili neku grešku. Počevši od dimenzija pa sve do svjetla koje ćete koristiti postoji dosta stavki bitnih za kreiranje optimalnog prostora. Želite u svom domu spojiti funkcionalnost i kvalitetu, kao i osigurati toplinu i estetičnost. Da biste pomirili ova dva svijeta, potrebno je znati kada određena pravila pratiti, a kada ih prekršiti. Znamo da želite kreirate jedinstven namještaj koji će oslikavati vaš stil i pokazati vaš karakter. Bez obzira je li volite boho uređenje, minimalizam ili shabby chic, ovih par stvari zajedničko je za sve stilove uređenja.

greške u uređenju dnevnog boravka

Tako ćete obratiti pažnju prvenstveno na razmještaj svog namještaja. Zatim, važno je obratiti pozornost na svjetlost, kako dotok dnevne svjetlosti, tako i opcije vještačkog svjetla. Kad su u pitanju greške u uređenju dnevnog boravka često se predvide i funkcionalnost, kao i stvaranje dovoljnog prostora za hodanje. Zatim, kako se prostor ne bi činio previše praznim, mnogi će dodati mnoštvo detalja. Ovako možete zaglušiti prostor i smanjiti njegovu funkcionalnost. S druge strane, vašem prostoru može nedostajati dosta osobnosti preskočite ako dodavanje detalja. Kao i u svemu, i uređenju dnevnog boravka važno je stvoriti balans.

Kako biste bili sigurni da birate najbolje za svoj dom, u nastavku donosimo vrijedne savjete kako izbjeći greške u uređenju.

Greške u Uređenju Dnevnog Boravka

Iako je svaki prostor drugačiji, oni moraju imati jednu stvar zajedničku, a to je funkcionalnost. Da biste omogućili da vaš dom bude podjednako lijep, ali i optimiziran za ugodan život, evo koje greške u uređenju dnevnog boravka izbjegavati.

1 – Nedovoljno svjetla

Kako bi prostor bio uistinu topao i stvarao dobrodošlicu, dosta velik utjecaj na to ima osvjetljenje. Ono će biti glavno odgovorno za stvaranje ambijenta. Kako biste izabrali ono što najbolje odgovara vašem prostoru, važno je obratiti pažnju na sitnice. Tako ćete ukoliko prostor ima dosta dnevnog svjetla pokušati omogućiti veće prozore i što više staklenih površina. Ovako ne samo da prostor izgleda prozračnije, modernije i otvorenije, nego i možete uštedjeti na grijanju tijekom zime.

S druge strane, ako nemate dosta prirodnog svjetla trebate detaljno razmisliti kako dodati vještačko svjetlo u svoj dom. Za najbolju i najugodniju atmosferu dobra je ideja dodati više izvora svjetlosti. Kombinacije stolne i podne lampe uz nekoliko manjih lampi omogućit će da dobro vidite, a neće stvoriti efekt reflektora u domu. Čak i ako volite da je dosta osvjetljeno u svom domu, svakako birajte unikatne lustere koji će upotpuniti prostor, pravilno raspršiti svjetlost i neće biti postavljeni prenisko.

greške u uređenju dnevnog boravka

Često se u domove danas pri uređenju postavljaju i prigušivači koji omogućavaju apsolutnu kontrolu. Ovo također nije loša ideja ako želite dodati dašak luksuza u svoj interijer.

2 – Previše ili premalo namještaja

Harmoničan prostor nije lako urediti ako nemamo na umu sve pojedinosti za uređenje. Zato je važno računati na položaj svog namještaja prije nego ga postavite u sam interijer. Ovo će vam omogućiti bolje planiranje, organiziranje, ali i budžetiranje. Kako biste najbolje dobili sliku o tome kako određeni prostor funkcionira s komadima namještaja, dobra je ideja skicirati interijer.

Osim toga, mnogi će se okrenuti i ka 3D vizualizaciji, moćnom alatu koji vam omogućava 3D prikaz interijera. Ovako možete dobiti uvid u izgled prije samog početka rada. Najbolje od svega jeste to što se možete igrati sa orijentacijom elemenata, pozicijom, bojama, uzorcima. Tako u samo par pokreta mišem možete napraviti određene promjene i lakše donijeti odluku što vam se sviđa.

greške u uređenju dnevnog boravka

Ako birate dobro poziciju kauča ili kutne garniture, zatim možete birati gdje će biti vaš stol za dnevni boravak, TV komoda, a zatim i fotelja. Možete razmišljati o dodavanju police s knjigama, kao i drugih detalja kao što su fotografije, biljke ili ured kod kuće.

Važno je u ovom procesu ne birati previše detalja kako ne biste stvorili nered. Pored toga, fokus je dobro staviti i na dodjeljivanje mjesta za sve stvari kako ne biste zaglušili prostor stvarima.

S druge strane, prostor koji nema detalja može izgledati beživotno i beskarakterno. Kad ulazite u interijer koji nema detalje i koji posjeduje samo osnovne komade namještaja to može stvoriti hladnoću. Samo par stvari može napraviti promjenu, bez obzira je li to neki antikni komad, stolica u boji ili čak autentičan zidni sat.

3 – Neusklađenost boja i uzoraka

Kad želite da vaš interijer ima dizajnerski izgled, važno je pripaziti na kombiniranje boja, uzoraka, materijala i svih drugih detalja. Za to je dobro pratiti vodič kroz boje koji će vam objasniti kako funkcioniraju kontrasti i kombiniranje boja.

Pravilo broj 1 kojim se možete voditi jeste da se držite jedne palete tijekom uređenja. Ovako se možete pobrinuti da su sve prostorije stilski usklađene, unose mirnoću i staloženost te oslikavaju vaš karakter. Osim toga, te boje možete ponijeti sa sobom pri odabiru namještaja za ultimativni dizajnerski spoj. Lakše ćete odabrati svaki detalj kasnije, a i u svakoj nedoumici uvijek se možete vratiti svojoj paleti boja.

Pravilo broj 2 reklo bi vam kako je uz dobru paletu boju, dobro definirati unutar same palete dvije glavne boje i jednu do dvije sekundarne. Glavne boje bit će najviše zastupljene, a one sekundarne više će se prikazati kroz detalje i djeliće uređenja. Ovako stvarate harmoniju, usklađenost, dizajnersko uređenje i igru, a da pritom izbjegnete greške pri uređenju dnevnog boravka.

Pravilo broj 3 poručilo bi vam da se ne bojite odvažnih nijansi. Tko kaže da ne možete imati ružičastu sofu ili zelene zidove? Važno je pripaziti na nijanse, svakako, no ne trebaju svi interijeri biti crno-bijeli. Ako se to uklapa u vaš stil nemojte se bojati eksperimentirati s nekim drugačijim kombinacijama boja koje će se uklopiti u postojeću paletu i dati živost dnevnom boravku.

4 – Neefikasnost u organizaciji prostora

Stavke koje smo dosad prešli bile su više estetske prirode. Sad je vrijeme da se fokusiramo na jednu važnu funkcionalnost, a to je efikasnost uređenja dnevnog boravka.

Pod ovim se prvenstveno misli da obratite pažnju na to kako će se vaš prostor koristiti. Ako živite s dosta ukućana, dnevni boravak treba biti dovoljno velik s dovoljno mjesta za sve. S druge strane, ako imate dječicu treba imati na umu da oni imaju svoj kutak za igranje i da nema oštrih kutova i sličnih prepreka kad dijete hoda ili puzi u dnevnom boravku. Jednako, potrebno je osigurati i mjesto za rad ako neki od vaših ukućana preferiraju ili biraju rad od kuće.

Sve ove funkcionalnosti treba definirati prije samog opremanja doma ako želite izbjeći greške u uređenju dnevnog boravka. Ovo je posebno bitno ako su dnevni boravak i trpezarija zajedno. Kad ove prostorije nisu fizički razdvojene, potrebno je osigurati dobru prohodnost.

Šarac Bela Namještaj po Mjeri

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg namještaja brzo podići na novu razinu.

Uređenje dnevnog boravka u Šarac Bela potpisu

Kad je u pitanju namještaj po mjeri, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena. Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts